woensdag 29 februari 2012

One Flower Wednesday

Gelukkig dat deze maand een dag extra had. Zodat is gisteren nog snel een bloemetje kon maken. Altijd al gefascineerd door het gebruik van streepstoffen met een hexagon. Nu was het tijd om zelf eens wat te proberen. Je moet precies knippen en heel precies aan elkaar naaien en dan ontstaat er een nieuw lijnenspel. Misschien is mijn volgende stof aankoop wel een streepje, om het nog verder uit te proberen. Deze bloem is gemaakt van restjes stalen die ik ooit eens van iemand heb gekregen.

zondag 26 februari 2012

Quilt Martijn .....

En daar ligt ie dan. de top van de quilt voor Martijn, op tafel klaar om gesandwiched te worden. Na een middag met de knieën op de grond te hebben gezeten en gelegen kan het afknopen beginnen. Ik heb er voor gekozen om het midden gedeelte te knopen en de rand te quilten. Alles met garen wat in kleur verloopt. Ik heb er zin in. Het einde komt nu in zicht.

vrijdag 17 februari 2012

Sneeuwverven vervolg 2

De dooi is ook in huize Mostert ingevallen. Alle sneeuw was verdwenen van de lapjes. Tijd om ze warm te maken? Ja hoe doe je dat als je alleen maar vloerverwarming in huis heb. Nou gewoon ouderwets met een kruik. Ik had ook zomaar wat lapjes uit de kast gegrist en die moesten ook nog in de soda, en dan spoelen maar.  Het ene lapje is spannender dan dat ander. Ga het zeker weer doen als er sneeuw ligt.

dinsdag 14 februari 2012

Februari

Na alle schaatspret is het gewone leven weer begonnen. En na lang zoeken heb ik toch het patroon van de hartjesquilt gevonden. Het was geen log cabin zoals ik dacht maar een paper piecing patroon wat wel snel werkt maar het lukte niet meer om hem op tijd af te hebben. Maar om te voorkomen dat ik voor maart geen nieuw quiltje heb, ben ik daar ook alvast aan begonnen en doe m'n uiterste best om die wel af te hebben zodat het winterquiltje per 1 maart plaats kan maken voor een vrolijk voorjaarsquiltje.

vrijdag 10 februari 2012

Sneeuwverven vervolg 1

Ik kon mijn nieuwsgierigheid niet meer bedwingen. Heb een lapje van het sneeuwverven in de zon gezet. Want dooien doet het hier nog niet. Dat wilde ook niet echt opschieten. Dan maar het lapje met sneeuw en al in een oud pannetjes op het petroleum stel. En zie hier het geweldige resultaat. De kleur was onyx, zwart eigenlijk maar wat een verschillende kleuren komen daar uit. Ben erg blij met het resultaat.

zondag 5 februari 2012

Winterpret


Vandaag ook weer van het prachtige winterweer genoten. Van de dijk af sleeen, en schaatsen op ondergelopen uiterwaarden. Wat willen we nog meer.

Sneeuwverven



Oh ja, ik had ergens gelezen over sneeuwverven. Waar was dat ook al weer en hoe deden ze dat. Ineens had ik verf koorts. Wat te doen met deze geweldige sneeuw. Ik wilde het ook eens proberen sneeuwverven. Na een zoektocht naar het desbetreffende tijdschrift, potjes, verf, stof, handschoenen, en mondkapje kon het feest beginnen. In de grote pot zitten 3 lapjes, in de kleine potjes zit er 1. Ben benieuwd wat het gaat worden. Kan bijna niet wachten totdat het gaat dooien

zaterdag 4 februari 2012

Gelukkig Winter



Ik hoef bijna niets te zeggen. Maar toen ik vanmorgen naar buiten ging om te gaan werken dacht ik even dat ik op wintersport was. Een temperatuur van -16 graden en het knisperen van de verse sneeuw onder mijn schoenen waande ik me even in Oostenrijk. Wat was het mooi buiten. De bomen dik onder de rijp een geweldige blauwe lucht en een stralende zon. Daar word ik nou gelukkig van. Lekker genieten van dit heerlijke winterweer.